Konfa

Vi vet att tonåringar är intresserade av andliga frågor och vill prata om sånt som Gud, döden och meningen med livet. Vi tar tonåringars djupa funderingar på allvar. Vill du diskutera livets stora frågor? Vill du testa om Gud verkligen finns? Vill du lära dig mer om den kristna tron? Då är KONFA för dig.

I KONFA får du möjlighet att ställa oss som tror på Jesus, Bibeln och allt sånt mot väggen. Här har du dessutom möjlighet att inte bara se den kristna tron utifrån. KONFA låter dig undersöka detta med att tro på Gud från insidan. I andakter och gudstjänster får man möta och utforska den kristna tron på riktigt. Om man redan har en tro på Gud så är ett år i KONFA ett bra tillfälle för att brottas med sin tro, höra andras åsikter, upptäcka nya saker och fördjupa sin tro.

Så här funkar det:

Konfa är för dig som går i åk 8.

• Vi träffas varje torsdag under terminerna. Tiden bestämmer vi tillsammans utifrån när ni kommer hem från skolan. Vi inleder med att fika och umgås, därefter har vi 1,5 timme när vi på olika sätt tar upp olika ämnen.
  • Under året ska deltagarna göra 12 gudstjänstbesök.
  • Hösten startar med en gemenskapshelg. Då åker vi iväg tillsammans, lär känna varandra och har kul.
  • På samma vis åker vi på en äventyrsdag en lördag under tidig vår.
  • I samband med 1a maj 2019 åker vi på läger tillsammans med andra konfa-grupper i Östergötland. Deltagarna tar ledigt två dagar från skolan då lägret varar i 5 dar. I slutet av maj hålls en konfa-högtid. KONFA är gratis men deltagaren betalar själv- kostnadspris för de båda helgerna och lägret.

Datum att hålla koll på redan nu – 13 sept kl 18:30, konfainfo för deltagare och föräldrar – 21-23 sept, gemenskapshelg med övernattning och aktiviteter.

Konfa i Missionskyrkans och Brokyrkans tappning är en grundkurs i kristen tro. Det är ett sätt att pröva på kristen tro – inte bara fakta och kunskap. I andakts- och gudstjänstliv får man möta tron inifrån.

Ordet konfa kommer från konfirmation = bekräfta. I Brokyrkan och Missionskyrkan kopplar vi inte konfirmationen till dopet (som man gör i vissa kyrkor som Svenska kyrkan). I vår avslutande gudstjänst efter året, ”konfirmationsakt”, bekräftar vi det vi har varit med om under året, upptäckter och upplevelser. Bekräftar de frön som såtts i konfirmandernas liv. Sedan inbjuder vi till dop för den som vill. Det är frivilligt.

Kostnad – Konfirmanderna betalar inget för undervisning, fika och material. Däremot betalar man för hajk (500 kr), läger (800 kr) och lördagsutflykten (vi återkommer om kostnaden) under vårterminen.

Ledare:

Fredrik Lindé, 0709 63 19 54, pastorfredrik@brokyrkan.org
Edvin Greneskog, 0702 51 75 76, ungdomsledaren@rimforsamk.org

Anmälan

Godkänn vår hantering av personuppgifter, vi sparar dina och kontaktförälders uppgifter för att administrera och eventuellt för att söka bidrag för verksamheten.