RPG

Riksförbundet Pensionärsgemenskap

Rpg är en partipolitisk obunden pensionärsorganisation med kristna värderingar, som är öppen för alla.

Rpg bildades 1974 som en rikstäckande ekumenisk pensionärsrörelse.

Rpg har bildats för att påverka myndigheterna och tillvara ta de äldres intressen och verka för en tryggad pensionärstid.

Som medlem är du försäkrad i samband med alla arrangemang.

Rpg vill även inspirera till en meningsfylld gemenskap, där de äldres livserfarenhet, kunskap och intressen får komma till sin rätt.

Rpg i Rimforsa är tillsammans med PRO och SPF representerat i kommunens pensionärsråd. Våra sammankomster arrangeras i samarbete med studieförbundet Bilda. Bakom RPG i Rimforsa står Missionsförsamlingen och Brokyrkan.

Samlingar hålls en torsdag varje månad under vår och hösttermin. Under våren sker också en bussresa som brukar vara uppskattad. Våra samlingar innehåller; sång och musik, föreläsningar och samhällsinformation.

PROGRAM Våren 2018
OBS! Alla samlingar börjar kl 1300 OBS!

Torsdag 25/1 kl. 1300 Brokyrkan Årsmöte

Torsdag 22/2 kl. 1300 Missionskyrkan. Daniel Asp. ”Ett äventyr i Skanderna på 80 dagar”.

Torsdag 22/3 Distriktsstämma i Nyköping. Mer info kommer.

Fredag 23/3 kl. 1300 Brokyrkan. Ulf Jonsson ”Brandskydd – innan det brinner”.
OBS fredag!

Torsdag 19/4 kl. 1300 Missionskyrkan. Marita och Paul Snälls. ”Ett liv i dur och moll” om Nils F Nygren.

Torsdag 17/5 kl. 1300 Utflykt till Idhult. Kaffekorg och stol medtages.

Torsdag 12/7 kl. 1300  Brokyrkan. Sommarträffen. Lenette och Sara Ahnstedt.

Torsdag 23/8 Höstupptakt

ALLA – inte bara pensionärer eller medlemmar – är välkomna till våra träffar för att lyssna och uppleva gemenskapen vid kaffeborden.

Vill du veta mer kan du kontakta:
ordförande Britt Ericsson
0494-20667