Alphakurs

Välkommen att vara med i vår alpha-kurs som startar den 27 september. Vi kommer att ses under 10 torsdagar kl 19, och om det passar gruppen kommer vi även åka iväg en helgdag för att få mer tid att umgås och prata.

Vad är Alpha?

Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal.

Först är det mat

Oavsett om det är en grupp med vänner som samlas runt ett köksbord, eller en snabb träff på stan med fika, så har mat en förmåga att föra människor samman. Det är likadant på Alpha. Alphatillfällena startar med mat, eftersom det är ett fantastiskt sätt att skapa gemenskap och lära känna varandra.

Sedan är det föredrag

Föredragen är upplagda så att de engagerar och inspirerar till samtal. Vanligtvis är de ungefär trettio minuter och antingen framförda av en föredragshållare som är på plats eller via film. De utforskar de stora frågorna kring tro och ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som ”Är Gud god?”, ”Vad har Jesus med Gud att göra?”, ”Hur ska jag kunna tro?”, ”Hur och varför ska jag be?” och ”Varför kyrkan?”.

Följt av samtal

Den viktigaste delen är möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne, och att enkelt kunna samtala om det i en liten grupp. Det finns inget krav på att man ska säga något och det finns inget du inte får säga (på riktigt, alla frågor och funderingar är tillåtna). Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö.

Kursavgiften är 400 kr vilket inkluderar kursmaterial, mat och kaffe.

Anmälan

    Godkänn vår hantering av personuppgifter, vi sparar ditt namn, kontaktuppgifter och eventuell allergi för att administrera kursen.