Konfa 23-24

Vill du testa om Gud finns, lära dig mer om honom och diskutera stora och spännande frågor? Då är Konfa för DIG.

Vi tror att alla tonåringar är intresserade av andliga frågor och vill prata om sånt som Gud och meningen med livet, kanske särskilt du som är tonåring. Konfa vill därför ta dina funderingar på allvar, hjälpa dig upptäcka mer av kristen tro, ochg i det få utforska vem du är och vem Gud är.

På Konfa får du också lära känna nya vänner, åka på läger, hajker och tid för ovärderlig gemenskap.

Så här funkar det:

Konfa är för dig som går i åk 8.

  • Vi träffas varje torsdag, (tiden bestämmer vi tillsammans utifrån när ni slutar på skolan), Vi inleder med fika och tar sedan upp olika ämnen på olika vis. Samlingen pågår i två timmar.
  • Under året ska du som deltagare göra 12 gudstjänstbesök.
  • Hösten startar med en gemenskapshelg. Då åker vi iväg tillsammans, lär känna varandra och har kul!
  • På samma vis åker vi på en äventyrsdag en lördag under tidig vår.
  • I samband med 1a maj åker vi på läger med andra konfagrupper i Östergötland. Du behöver då ta ledigt någon dag från skolan , eftersom lägret varar i 5 dagar.
  • KONFA är gratis men deltagaren betalar själv- kostnadspris för de båda helgerna och lägret.

Konfa i Equmeniakyrkans och Brokyrkans tappning är en grundkurs i kristen tro. Det är ett sätt att pröva på kristen tro – inte bara fakta och kunskap. I andakts- och gudstjänstliv får man möta tron inifrån. 

Ordet konfa kommer från konfirmation = bekräfta. I Brokyrkan och Missionskyrkan kopplar vi inte konfirmationen till dopet (som man gör i vissa kyrkor som Svenska kyrkan). I vår avslutande gudstjänst efter året, ”konfirmationsakt”, bekräftar vi det vi har varit med om under året, upptäckter och upplevelser. Bekräftar de frön som såtts i konfirmandernas liv. Sedan inbjuder vi till dop för den som vill. Det är frivilligt.

Hoppas vi ses! 

Ledare:

Sören Johansson 070-578 65 63
pastor@rimforsamissionskyrka.se

Mattias Lindsmyr 0704831417
pastormattias@brokyrkan.org

Anmälan

    Godkänn vår hantering av personuppgifter, vi sparar dina och kontaktförälders uppgifter för att administrera och eventuellt för att söka bidrag för verksamheten.